Поткаст – дискусија „Медиумската писменост во дигитал- ниот простор“

Дигиталниот живот носи нови навики за информирање, комуницирање, себепретставување и социјализирање. Тоа се секојдневието кое…

Прочитај повеќе

ВИДЕО ОД БЕСПЛАТНАТА ФИЛМСКА ПРОГРАМА ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУ И ЗА ЛИЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ

Погледнете го краткото видео кое говори за успешно реализираните активности и постигнатите ефекти. Се надеваме…

Прочитај повеќе

ПРВА ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА ЗА МЕДИУМСКАТА ПИСМЕНОСТ НА ФИЛОЛОШКИОТ ФАКУЛТЕТ „БЛАЖЕ КОНЕСКИ“ СКОПЈЕ

Панел дискусијата „Медиумската писменост и студентите“ е првиот јавен настан што Филолошкиот факултет „Блаже Конески“,…

Прочитај повеќе

СРЕДНОШКОЛЦИТЕ НАЈЧЕСТО ПРЕПОЗНАВААТ ДЕЗИНФОРМАЦИИ ВО ЗДРАВСТВОТО И ПОЛИТИКАТА

Средношколците најчесто препознаваат дезинформации во здравството и политиката. Дезинформациите најчесто ги препознаваат во ударните и…

Прочитај повеќе

ПАНЕЛ-ДИСКУСИЈА „РАЗЛИЧНОСТИТЕ И ДЕЗИНФОРМАЦИИТЕ ВО ЗАПАДЕН БАЛКАН“

Фондацијата за интернет и општество „Метаморфозис“ Ве поканува на панел-дискусијата „Различностите и дезинформациите во Западен…

Прочитај повеќе

ВИДЕО-ДИСКУСИЈА ЈАСНО И ГЛАСНО: КАКО МЕДИУМИТЕ ИЗВЕСТУВААТ ЗА МЛАДИТЕ НА МАРГИНИТЕ

Радио МОФ на 27 октомври (четврток) од 12 часот се приклучува на #ДеновиНаМедиумскаПисменост со онлајн видео-дискусијата „Јасно…

Прочитај повеќе

ПАНЕЛ-ДИСКУСИЈАТА „ПРЕКУ МЕДИУМСКАТА ПИСМЕНОСТ ОБРАЗУВАМЕ МЛАДИ ГЕНЕРАЦИИ БЕЗ ПРЕДРАСУДИ И СТЕРЕОТИПИ“

Панел-дискусијата „Преку медиумската писменост образуваме млади генерации без предрасуди и стереотипи“ ќе се одржи на…

Прочитај повеќе