Настани

МЕДИУМСКИ ДЕН 2022 ВО ТРИ МИНУТИ

140 ученици од различни делови од земјата посетија национални, регионални и локални медиуми каде што одблиску се запознаа со новинарската работа, но и со тоа како медиумите се справуваат со дезинформациите. Застанаа пред ТВ-камерите, седнаа „да водат вести“, ја почувствуваа и магијата на радиото и се забавуваа. Погледнете во три минути како помина #МедиумскиДен2022. На…

Read article