Денови на медиумска писменост 2022Настани

ВИДЕО-ДИСКУСИЈА ЈАСНО И ГЛАСНО: КАКО МЕДИУМИТЕ ИЗВЕСТУВААТ ЗА МЛАДИТЕ НА МАРГИНИТЕ

Радио МОФ на 27 октомври (четврток) од 12 часот се приклучува на #ДеновиНаМедиумскаПисменост со онлајн видео-дискусијата „Јасно и гласно“ на тема: „Како медиумите известуваат за младите на маргините“. Во фокус ќе бидат лицата со атипичен развој, односно млади со различни состојби и попречености, па на дискусијата ќе се отворат прашања за тоа како медиумите ги прикажуваат во…

Read article
Денови на медиумска писменост 2022Настани

ПАНЕЛ-ДИСКУСИЈА „МЕДИУМСКАТА ПИСМЕНОСТ И СТУДЕНТИТЕ“

Филолошки факултет „Блаже Конески“ – Скопје, Институт за комуникациски студии ИКС и Media Literacy Project YouThink, Ви ја најавуваат панел-дискусијата „Медиумската писменост и студентите“, што ќе се одржи на 27.10.2022 (четврток), во 12.30 ч., во Амфитеатар 3 на Филолошкиот факултет. Настанот е отворен за медиуми. Во двочасовната панел-дискусија воведен збор ќе даде проф. д-р Маја Бојаџиевска, продекан за наука и…

Read article
Денови на медиумска писменост 2022Настани

ПАНЕЛ-ДИСКУСИЈАТА „ПРЕКУ МЕДИУМСКАТА ПИСМЕНОСТ ОБРАЗУВАМЕ МЛАДИ ГЕНЕРАЦИИ БЕЗ ПРЕДРАСУДИ И СТЕРЕОТИПИ“

Панел-дискусијата „Преку медиумската писменост образуваме млади генерации без предрасуди и стереотипи“ ќе се одржи на 26 октомври (среда), во хотел „Холидеј ин” во Скопје со почеток во 11:00 ч. Како панелисти се поканети наставници, професори, претставници на граѓански организации и новинари, кои ќе дискутираат за медиумската писменост како еден од механизмите за справување со стереотипите…

Read article
Денови на медиумска писменост 2022Настани

ИКС, ПРОЕКТ „КОРИСТИ ФАКТИ“

Како да препознаеме дезинформации, каде да ги пријавиме, но и како да креираме медиумски содржини, ќе учиме на медиумската лабораторија што Институтот за комуникациски студии ја организира на 26 октомври (среда) од 13.00 часот во СОМУ „Гостивар“- Гостивар. Работилницата е дел од проектот „Користи факти“ на Институтот за комуникациски студии финансиран од Владата на Обединето…

Read article