Настани

ФЕМИНИЗМОТ И МЛАДИНСКИОТ АКТИВИЗАМ, ТЕМИ НА „ENGAGE 2023“

Во петокот на 9ти јуни 2023 година, во Младинскиот културен центар, по дванаесетти пат се одржа настанот за социјален активизам,  организиран од Радио МОФ и Младински образовен форум „ENGAGE 2023“. Темите на овогодишниот „ENGAGE“ беа феминизмот и младинскиот активизам, на кој домашни и странски активисти споделија знаења и искуства поврзани со граѓанска ангажираност, култура, социјална…

Read article