Денови на медиумска писменост 2022Настани

ИНКЛУЗИВНИ КИНА – ФИЛМСКА ПРОГРАМА ВО РАМКИТЕ НА ДЕНОВИТЕ НА МЕДИУМСКА ПИСМЕНОСТ 2022

Деновите на медиумска писменост 2022 – посветени на различностите и медиумската писменост – чие мото е „Размислувај критички, состави ја целата приказна“, во својата програма нудат и бесплатни билети за филмови од редовниот репертоар наменети за лицата со попреченост. Активноста ја реализираат Работната група за филмска писменост на Мрежата за медиумска писменост, Агенцијата за филм,…

Read article
Денови на медиумска писменост 2022Настани

ФИЛМОВИ ЗА ДЕЦА ОД ОСНОВНИ УЧИЛИШТА – ФИЛМСКА ПРОГРАМА НА ДЕНОВИТЕ НА МЕДИУМСКА ПИСМЕНОСТ 2022

Деновите на медиумска писменост 2022 – посветени на различностите и медиумската писменост – чие мото е „Размислувај критички, состави ја целата приказна“, во својата програма нудат и бесплатен пристап за училишта до филмски проекции на тематски филмови наменети за деца од VI до IX одделение. Трите тематски филмови ќе бидат прикажани во три кина во…

Read article