Денови на медиумска писменост 2022Настани

Одржана работилница за медиумските потреби на лицата со попреченост

Скопје, 28 октомври 2022 –  Денеска Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги во рамки на Деновите на медиумска писменост 2022 ја одржа работилницата „Неодложна пристапност“ – медиумските потреби на лицата со попреченост. Работилницата имаше за цел да им помогне на радиодифузерите и давателите на аудиовизуелни медиумски услуги по барање полесно да се справат со обврските…

Read article
Денови на медиумска писменост 2022Настани

Презентација на резултатите од студијата „Моралната паника и претставата на ЛГБТИ во медиумите“

Во организација на Коалицијата Маргини на 1 ноември во период од 11:00 – 12:00 часот, преку платформата Зоом, ќе се одржи онлајн презентација на резултатите од студијата „Моралната паника и претставата на ЛГБТИ во медиумите“. На настанот можете да се приклучите преку линкот https://us02web.zoom.us/j/86253970233 Што е морална паника? Кои се фазите на нејзиниот развој? Кои…

Read article