Денови на медиумска писменост 2022Настани

ЈАВНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ ЗА ЕТИКА ВО МЕДИУМИТЕ НА МАКЕДОНИЈА

На 28.10.2022 (петок), во 17 часот, Совет за етика во медиумите на Македонија ќе одржи онлајн јавна седница на Комисијата за жалби, во рамки на одбележувањето на ДМП, на која ќе се разгледуваат тековни жалби примени во Советот за етика во медиумите на Македонија. Комисијата за жалби ги разгледува сите пристигнати жалби поврзани со кршење на професионалните…

Read article
Денови на медиумска писменост 2022Настани

ОТВОРЕНИОТ ДЕН ВО РАДИО МОФ

Како е да се биде гласот на различностите“ е темата на Отворениот ден во Радио МОФ, кој ќе се одвива во петок, 28 октомври од 10 до 12 часот, како дел од #ДеновиНаМедиумскаПисменост Сите заинтересирани млади може да дојдат, влезат и погледнат во редакцијата на Радио МОФ, да ги запознаат новинарите и уредништвото, но и да…

Read article
Денови на медиумска писменост 2022Настани

РАБОТИЛНИЦА НА АВМУ „НЕОДЛОЖНА ПРИСТАПНОСТ“ – ЗА МЕДИУМСКИТЕ ПОТРЕБИ НА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ

Како лицата со попреченост го доживуваат начинот на кој се претставени во медиумите? Какви се, всушност нивните комуникациски потреби? Што можат да направат медиумите за да одговорат на тие потреби и да го сменат начинот на кој известуваат за нив? Ова се дел од темите на кои ќе биде посветена работилницата „Неодложна пристапност“ – за…

Read article