About Us

What is Medial Literacy Network?

Media Literacy Network is created in order to facilitate the communication and consultation between different entities in the country working on raising the level of media literacy of all citizens. It should contribute to more frequent cooperation between the relevant factors and for better and more sustainable results from the projects.

ML projects from Network Memebers

NEWS

What is the role of AVMS when it comes to media literacy?

The Agency for Audio and Audiovisual Media Services is legally obligated to promote media literacy. In order to achieve this, the Agency connected with policy makers, media, educators and civil organizations via the Media Literacy Network. The Agency realizes some of the activities in cooperation with Network members or with other factors, while other activities are realized without any assistance. The cooperation and consulting process is always open.

AVMS Research

AVMS For Media Literacy

AVMS Activities and Events

FOLLOW US ON OUR SOCIAL NETWORKS

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Панел дискусијата на тема: „Искуства од неформално образование на младите за медиумска писменост и критичко мислење“, во организација на Метаморфозис, ќе биде одржана на 1 декември (среда) од 12 до 13 часот. Повеќе информации за настанот, на следниот линк: www.facebook.com/events/898812124102351/
www.mediumskapismenost.mk #МрежаЗаМедиумскаПисменост #МедиумскаПисменост
... See MoreSee Less

Панел дискусијата на тема: „Искуства од неформално образование на младите за медиумска писменост и критичко мислење“, во организација на Метаморфозис, ќе биде одржана на 1 декември (среда) од 12 до 13 часот. Повеќе информации за настанот, на следниот линк: https://www.facebook.com/events/898812124102351/
www.mediumskapismenost.mk #МрежаЗаМедиумскаПисменост #МедиумскаПисменост

Размисли пред да направиш или да кажеш нешто! Виртуелно или реално – правилата се исти.
Да бидеме медиумски писмени.
Денови на медиумска писменост за децата и младите 2021 www.mediumskapismenost.mk
#Медиумска Размисли пред
... See MoreSee Less

Размисли пред да направиш или да кажеш  нешто! Виртуелно или реално – правилата се исти. 
Да бидеме медиумски писмени. 
Денови на медиумска писменост за децата и младите 2021 www.mediumskapismenost.mk
#МедиумскаПисменост #мрежазамедиумскаписменост

Онлајн дебатата „Анализа на родовите аспекти во ТВ програмите за деца: Градиме ли критичка свесност кај децата?“ е во рамки на ДМП 2021, во организација на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги и Институтот РЕСИС. Дебатата ќе се фокусира на тоа какви ставови за родовите има во емисиите за деца на националните ТВ станици.
Настанот ќе го отвори директорот на АВМУ д-р Зоран Трајчевски, анализата ќе ја презентира м-р Игор Мицевски од Институтот РЕСИС, а дебатата ќе ја започнат д-р Ана Блажева од ИОХН-С и „Психотерапика“ и м-р Анета Андонова, од МРТ1.

Приклучете се кон дебатата преку платформата ZOOM на: us06web.zoom.us/j/87896720762...
или преку стримингот на: avmu.mk/analiza-na-rodovite-aspekti-vo-tv.../
Агендата може да ја погледнета на rb.gy/b7nhx1
... See MoreSee Less

Show More

MEDIA LITERACY NETWORK OF REPUBLIC OF NORTH MACEDONIA