Për ne

Çka është Rrjeti i arsimimit mediatik?

Rrjeti për arsimim mediatik është krijuar me qëllim që të lehtësojë komunikimin dhe konsultimin ndërmjet subjekteve të ndryshme në vend që punojnë për ngritjen e nivelit të arsimimit mediatik për të gjithë qytetarët. Ajo duhet të kontribojë për bashkëpunim më të shpeshtë ndërmjet faktorëve relevant si dhe për rezultate më të mira dhe më të qëndrueshme gjatë projekteve.

Projektet për AM nga anëtarët e Rrjetit

TË REJA

Cili është roli i ASHMA për arsimimin mediatik?

Për të realizuar këtë, përmes Rrjetit të arsimimit mediatik u lidhën krijues të politikave, mediume, edukatorë, organizata civile. Disa aktivitete, Agjencia i realizon në bashkëpunim me anëtarët e Rrjetit ose me faktorë tjerë, kurse disa të tjera i realizon vetëm.Procesi i konsultimit dhe bashkëpunimit është i hapru gjithmonë.

Hulumtimet e ASHMA

ASHMA për arsimimin mediatik

Aktivitetet dhe ngjarje në ASHMA

NA NDIQNI NË RRJETET TONA SOCIALE

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Панел дискусијата на тема: „Искуства од неформално образование на младите за медиумска писменост и критичко мислење“, во организација на Метаморфозис, ќе биде одржана на 1 декември (среда) од 12 до 13 часот. Повеќе информации за настанот, на следниот линк: www.facebook.com/events/898812124102351/
www.mediumskapismenost.mk #МрежаЗаМедиумскаПисменост #МедиумскаПисменост
... See MoreSee Less

Панел дискусијата на тема: „Искуства од неформално образование на младите за медиумска писменост и критичко мислење“, во организација на Метаморфозис, ќе биде одржана на 1 декември (среда) од 12 до 13 часот. Повеќе информации за настанот, на следниот линк: https://www.facebook.com/events/898812124102351/
www.mediumskapismenost.mk #МрежаЗаМедиумскаПисменост #МедиумскаПисменост

Размисли пред да направиш или да кажеш нешто! Виртуелно или реално – правилата се исти.
Да бидеме медиумски писмени.
Денови на медиумска писменост за децата и младите 2021 www.mediumskapismenost.mk
#Медиумска Размисли пред
... See MoreSee Less

Размисли пред да направиш или да кажеш  нешто! Виртуелно или реално – правилата се исти. 
Да бидеме медиумски писмени. 
Денови на медиумска писменост за децата и младите 2021 www.mediumskapismenost.mk
#МедиумскаПисменост #мрежазамедиумскаписменост

Онлајн дебатата „Анализа на родовите аспекти во ТВ програмите за деца: Градиме ли критичка свесност кај децата?“ е во рамки на ДМП 2021, во организација на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги и Институтот РЕСИС. Дебатата ќе се фокусира на тоа какви ставови за родовите има во емисиите за деца на националните ТВ станици.
Настанот ќе го отвори директорот на АВМУ д-р Зоран Трајчевски, анализата ќе ја презентира м-р Игор Мицевски од Институтот РЕСИС, а дебатата ќе ја започнат д-р Ана Блажева од ИОХН-С и „Психотерапика“ и м-р Анета Андонова, од МРТ1.

Приклучете се кон дебатата преку платформата ZOOM на: us06web.zoom.us/j/87896720762...
или преку стримингот на: avmu.mk/analiza-na-rodovite-aspekti-vo-tv.../
Агендата може да ја погледнета на rb.gy/b7nhx1
... See MoreSee Less

Shfaq më shum

RRJETI I ARSIMIMIT MEDIATIK NË REPUBLIËN E MAQEDONISË SË VERIUT