NGJARJETNGJARJETNGJARJETNGJARJETNGJARJETNGJARJET

PROMOVIMI I FJALORIT TË ARSIMIMIT MEDIATIK

Instituti për Studime të Komunikimit ju fton në promovimin e Fjalorit të Arsimimt Mediatik, i cili do të mbahet të mërkurën, më 31 maj 2023, në ora 12:00 në Qendrën Informative Kulturore (QIK) në Shkup. Ky botim leksikografik është përpjekja e parë serioze për të sistemuar termat e shfaqura në epokën dixhitale dhe mënyrat e…

Read article
PUNËTORI

Simpoziumi Ndërkombëtar ISK dhe IREKS:„Ta rikthejmë mbrapsht hapësirën për informata dixhitale“

Instituti për Studime të Komunikimit (ISK) dhe IREKS ju ftojnë në simpoziumin ndërkombëtar “Ta rikthejmë mbrapsht hapësirën për informata dixhitale“ organizuar në kuadër të projektit të USAID-it për arsimim mediatik “Youth Think”. Manifestimi do të mbahet më 23 shkurt 2023 (e enjte), në Hotel Aleksandar Palas Shkup, me fillim prej ora 09:30. Rendi i ditës…

Read article
Ditët e Arsimimit Mediatik 2022Ditët e Arsimimit Mediatik 2022Ditët e Arsimimit Mediatik 2022

Video nga programi filmik falas për nxënës të shkollave fillore dhe persona me nevoja të veçanta

Shpresojmë që të kemi bashkuar një histori të tërë në të cilën për herë të parë kemi rrjetëzuar me sukses arsimimin mediatik dhe filmik nën moton “diversitet”.

Read article

VIDEO NGA PANEL DISKUTIMI „ARSIMIMI MEDIATIK DHE STUDENTËT“

Në kuadër të Ditëve të Arsimimit Mediatik 2022, Fakulteti Filologjik “Blaze Koneski” – Shkup, Instituti për Studime Komunikuese ISK / Institute of Communication Studies и Media Literacy Project YouThink, e mbajtën panel diskutimin “ARSIMIMI MEDIATIK  DHE STUDENTËT”, e cila gjithashtu është pjesë e programit të USAID për arsimim mediatik “të rinjtë mendojnë“. Diskutimi përfshiu aspekte…

Read article

Arsimimi filmik, megjithëse i rëndësishme për zhvillimin e fëmijëve, mbetet i margjinalizuar në sistemin arsimor

Shkup, 13 nëntor 2022 (MIA) – Filmi ka një ndikim të madh në zhvillimin e njohurive kreative, kritike dhe kulturore, aftësive dhe kompetencave të ardhshme te fëmijët, dhe sipas ekspertëve është një mjet po aq efektiv për forcimin e motivimi për të mësuar. Megjithatë, me ritme të ngadalta ky art kulturor po përpiqet të gjejë…

Read article
Ditët e Arsimimit Mediatik 2022

PËRMBLEDHJE E SHKURTËR NGA DISKUTIMI ONLINE “QARTË DHE ZËSHËM” ME TEMËN: “SI RAPORTOJNË MEDIAT PËR TË RINJTË ME ZHVILLIM ATIPIK”

SI personat me zhvillim atipik, respektivisht të rinjtë me gjendje dhe pengesa të ndryshme, paraqiten në public dhe media? Si të përmirësohet dukshmëria e tyre në jetën publike dhe të mos i margjinalizojmë? Shikoni një klip të shkurtër nga diskutimi online “Qart dhe zëshëm” me temë  “Si mediat raportëjnë për të rinjtë me zhvillim atipik”.

Read article