За Нас

Што е тоа Мрежа за медиумска писменост?

Мрежата за медиумска писменост е создадена со цел да ги олесни комуникацијата и консултацијата меѓу различните субјекти во земјава кои работат на подигнувањето на нивото на медиумската писменост на сите граѓани. Таа треба да  придонесе за почеста соработка меѓу релевантните чинители и за подобри и поодржливи резултати од проектите.

Проекти за МП од членките на Мрежата

НОВОСТИ

Која е улогата на АВМУ за медиумската писменост?

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) има законска обврска да ја промовира медиумската писменост. За да го оствари ова, таа, преку Мрежата за медиумска писменост, се поврза со креатори на политики, медиуми, едукатори, граѓански организации. Некои активности, Агенцијата ги реализира во соработка со членови на Мрежата или со други чинители, а други, реализира сама. Процесот на консултација и соработка секогаш е отворен.

Истражување на АВМУ

АВМУ за медиумската писменост

Активности и настани на АВМУ

СЛЕДЕТЕ НЕ НА НАШИТЕ СОЦИЈАЛНИ МРЕЖИ

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Панел дискусијата на тема: „Искуства од неформално образование на младите за медиумска писменост и критичко мислење“, во организација на Метаморфозис, ќе биде одржана на 1 декември (среда) од 12 до 13 часот. Повеќе информации за настанот, на следниот линк: www.facebook.com/events/898812124102351/
www.mediumskapismenost.mk #МрежаЗаМедиумскаПисменост #МедиумскаПисменост
... See MoreSee Less

Панел дискусијата на тема: „Искуства од неформално образование на младите за медиумска писменост и критичко мислење“, во организација на Метаморфозис, ќе биде одржана на 1 декември (среда) од 12 до 13 часот. Повеќе информации за настанот, на следниот линк: https://www.facebook.com/events/898812124102351/
www.mediumskapismenost.mk #МрежаЗаМедиумскаПисменост #МедиумскаПисменост

Размисли пред да направиш или да кажеш нешто! Виртуелно или реално – правилата се исти.
Да бидеме медиумски писмени.
Денови на медиумска писменост за децата и младите 2021 www.mediumskapismenost.mk
#Медиумска Размисли пред
... See MoreSee Less

Размисли пред да направиш или да кажеш  нешто! Виртуелно или реално – правилата се исти. 
Да бидеме медиумски писмени. 
Денови на медиумска писменост за децата и младите 2021 www.mediumskapismenost.mk
#МедиумскаПисменост #мрежазамедиумскаписменост

Онлајн дебатата „Анализа на родовите аспекти во ТВ програмите за деца: Градиме ли критичка свесност кај децата?“ е во рамки на ДМП 2021, во организација на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги и Институтот РЕСИС. Дебатата ќе се фокусира на тоа какви ставови за родовите има во емисиите за деца на националните ТВ станици.
Настанот ќе го отвори директорот на АВМУ д-р Зоран Трајчевски, анализата ќе ја презентира м-р Игор Мицевски од Институтот РЕСИС, а дебатата ќе ја започнат д-р Ана Блажева од ИОХН-С и „Психотерапика“ и м-р Анета Андонова, од МРТ1.

Приклучете се кон дебатата преку платформата ZOOM на: us06web.zoom.us/j/87896720762...
или преку стримингот на: avmu.mk/analiza-na-rodovite-aspekti-vo-tv.../
Агендата може да ја погледнета на rb.gy/b7nhx1
... See MoreSee Less

Прикажи повеќе

МРЕЖА ЗА МЕДИУМСКА ПИСМЕНОСТ
НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА