DITËT E ARSIMIMIT MEDIATIK 2022NGJARJET

PUNËTORI E ASHMA-së “QASJA URGJENTE” – PËR NEVOJAT MEDIALE TË PERSONAVE ME AFTËSI TË KUFIZUARA

Si e përjetojnë personat me aftësi të kufizuara mënyrën se si prezantohen në media? Cilat janë në fakt nevojat e tyre për komunikim? Çfarë mund të bëjë media për t’iu përgjigjur këtyre nevojave dhe për të ndryshuar mënyrën se si raportojnë për to? Këto janë disa nga temat që do t’i kushtohen punëtorisë “Qasje urgjente”…

Read article
DITËT E ARSIMIMIT MEDIATIK 2022NGJARJET

VIDEO – DISKUTIM QARTË DHE ZËSHËM: SI RAPORTON MEDIAT PËR TË RINJT NË MARGJINA

Radio MOF bashkohet me  #Ditët e Arsimimit Mediatik  më datë 27 tetor (e enjte) nga ora 12 me video-diskutimin online “Qartë dhe Zëshëm” me temë: “Si raportojnë mediat për të rinjtë në margjina.” Fokusi do të jetë tek personat me zhvillim atipik, pra të rinjtë me kushte dhe aftësi të kufizuara të ndryshme, ndaj diskutimi…

Read article
DITËT E ARSIMIMIT MEDIATIK 2022NGJARJET

PANEL DISKUTIM “ARSIMIMI MEDIATIK DHE STUDENTËT”

Fakulteti Filologjik “Bllazhe Koneski” – Shkup , Instituti për Studime të Komunikimit ICS dhe Media, dhe Literacy Project You Think,  Ju paraqesin panel-diskutim “Arsimimi Mediatik dhe studentët” w cila do të mbahet me datë 27.10.2022 (e enjte), me fillim prej ora 12.30 Amfiteatrin 3 të Fakultetit Filologjik. ➡ Ngjarja është e hapur për media. Në…

Read article
DITËT E ARSIMIMIT MEDIATIK 2022NGJARJET

PANEL DISKUTIM “NËPËRMJET ARSIMIMIT MEDIATIK ARSIMOJMË GJENERAT E REJA PA PARAGJYKIME DHE STERIOTIPE”

Panel diskutim “Përmes Arsimimit mediatik ne arsimojmë gjeneratat e reja pa paragjykime dhe stereotipa” do të mbahet më 26 tetor (e mërkurë), në hotelin “Holiday Inn” në Shkup, me fillim nga ora 11:00. Mësimdhënës, profesorë, përfaqësues të organizatave të shoqërisë civile dhe gazetarë janë ftuar si panelistë, të cilët do të diskutojnë mbi Arsimimin mediatik…

Read article
DITËT E ARSIMIMIT MEDIATIK 2022NGJARJET

IKS, PROJEKTI “Përdor FAKTET”

Si ta njohim dezinformimin, ku ta raportojmë, por edhe si të krijojmë përmbajtje mediatike, do të mësojmë në laboratorin mediatik që Instituti për Studime të Komunikimit organizon më 26 tetor (e mërkurë) nga ora 13:00 në SHMKM “Gostivar” – Gostivar. Punëtoria është pjesë e projektit “Përdor Faktet” e Institutit për Studime të Komunikimit të financuar…

Read article
DITËT E ARSIMIMIT MEDIATIK 2022NGJARJET

NGJARJE TË MRT-së PËR DITËT E ARSIMIMIT MEDIATIK 2022

Televizioni maqedonas, në vazhdimësi, jep kontributin e tij në promovimin e arsimimit mediatik tek fëmijët, të rinjtë dhe të rriturit. Në kuadër të DAM 2022, nga 25.10. deri më 01.11. do të transmetohen emisionet edukative: – seriali MAGJISTAR DHE SHGJERËSJA (koha kryesore, çdo ditë pune në orën 11:15), – seriali RINIA PËR TË RINJTË (të…

Read article