Публикации

ИКС ГО ПРЕТСТАВУВА КАИРОС: ЖУРНАЛ ЗА МЕДИУМИ И КОМУНИКАЦИИ

ИКС го претставува првото издание на КАИРОС, меѓународното научно списание за медиуми и комуникации. КАИРОС е меѓународно научно списание со отворен пристап и форум за размена на знаења и идеи помеѓу членови на академската заедница, истражувачи, експерти, студенти и други стручни лица од областа на медиумите и комуникациите. Списанието ќе биде посветено на актуелните прашања и на…

Read article
Публикации

Слободата на изразување наспроти говорот на омраза во медиумите во Македонија

Орданоски, С., „Слободата на изразување наспроти говорот на омраза во медиумите во Македонија“, 2018. Скопје: ИКС.   Достапно на: ЛИНК

Read article
Публикации

Поголема одговорност или засилена пропаганда: новинарската етика во дигиталната ера

Џигал, С., „Поголема одговорност или засилена пропаганда: новинарската етика во дигиталната ера“, Скопје: ИКС.   Достапно на: ЛИНК  

Read article