PËRGJIGJA E RRJETIT NË KOVID-19

PËRGJIGJE NGA ALEANCA PËR ARSIMIMIN INFORMATIK MEDIATIK PËR COVID-19

Aleanca globale për partneritet për informacione dhe arsimim mediatik (GAPMIL), vlersoi se përhapja e dezinformatave dhe informacioneve të rejshme është njejtë si sëmundje- paraqitje problematike të cilat mund të jenë të infektuara, të rezikshme dhe, dhe në kohë të mandemisë – pyetje për jetë ose vdekje. Për atë shkak UNESKO dhe anëtarët e GAPMIL siguruan…

Read article
PËRGJIGJA E RRJETIT NË KOVID-19

RRJETI GJATË KOHËS SË KOVID-19: MBPSHTETJE NGA ASHMA

Duke pasur parasysh pozicionin specifik të mediave në kushtet e shpalljes së gjendjes së jashtëzakonshme për shkak të koronavirusit, rolin e tyre përgjegjës në shoqëri për të informuar në këto kushte si dhe pasojat e mundshme në punën e tyre ekonomike. Prpos kësaj dhe të siguruara mjete financiare – donacion për tu përballuar me reziqet…

Read article
PËRGJIGJA E RRJETIT NË KOVID-19

RRJETI NË KOHËN E KOVID-19: FILMA PA PAGESË PËR FËMIJË DHE TË RITU

Anëtarja më e re në rrjet, Planet-M, në bashkëpunim me platformën për video me kërkesë Cinesquare.net mundësoi që fëmijët dhe tinejxherët nga Maqedonia dhe 12 vende të tjera nga Ballkani pa pagesë të shikojnë 40 filma të platformës në segmentin i ashtuquajtur KidSqare. E nevojshme është vetëm që fimija të regjistrohet me amilin e vet dhe pasvord…

Read article
PËRGJIGJA E RRJETIT NË KOVID-19

RRJETI GJAT KOHËS SË KOVID-19: LIGJERATA ON-LINE DHE NËN KASTE

Forumi Rinor i Arsimuar MOF, përmes  Radio MOF e bazuar në internet, realizon on-line ligjërata shkollore dhe nën kaste për arsimim joformal përmes mjeteve dixhitale. Gjithashtu mban diskutime, debate dhe punëtori në internet. MOF në mediat sociale publikon video edukative mbi situatën dhe si duhet të sillemi. Një nga shembujt e punës së tyre mund…

Read article
PËRGJIGJA E RRJETIT NË KOVID-19

RRJETI NË KOHËN E KOVID-19: SAJT I VEÇANT KUNDËR DEZINFORMATAVE DHE MANIPULIMEVE

Ekipi i projektit “Me mendimi kritik për qytetarët me aftësi mediatike – KriThink” në sinergji me projektet e tjera të Metamorfozis – shërbimi i verifikimit të fakteve Vistinomer.mk, iniciativa rajonale për të luftuar dezinformatat ndërkufitare në Ballkan të udhëhequr nga Agjencia e Lajmeve Meta.mk  dhe portali i ri në shqip Portalb.mk, përqendruan përpjekjet e tyre në…

Read article
PËRGJIGJA E RRJETIT NË KOVID-19

UEB FAQE E KRI THINK ME PASQYRË TË DEZINFORMATAVE DHE MANIPULIMEVE PËR VIRUSIN E RI KORONAVIRUS KOVID – 19

Në kuadër të projektit “Me mendim kritik për qytetarët me aftësi mediatike – KrThink” i zbatuar nga Fondacioni Metamorphosis në partneritet me Eurothink, është zhvilluar një faqe në internet e veçantë, e cila tregon burimet parësore dhe llojet e ndryshme të dezinformatave që lidhen me pandeminë e Kovid -it të ri 19 korona virus. Në…

Read article