DITËT E ARSIMIMIT MEDIATIK 2023

Punëtoria “Nga radiodifuzioni në internet – rruga drejt rregullimit modern të mediave”

Në kuadër të Ditëve të Arsimimit Mediatik 2023, Agjencia për Shërbime Mediatike Audio dhe Audioviziuele për punonjësit e saj do të mbajë  punëtorinë “Nga radiodifuzioni në internet – rruga drejt rregullimit modern të mediave” Punëtorinë do të mbaje nga Dr. Majke Isenberg nga rregullatori i medias të Rajna-Vestfalija e Veriut, e cila do të ndajë…

Read article
DITËT E ARSIMIMIT MEDIATIK 2023

Njoftimin e konferencës 24.10.2023

Ditët e pesta radhazi e Arsimimit Mediatik (2023) do të fillojnë me Konferencën “Arsimimi mediatik në hapësirat digjiitale”, e cila do të mbahet më 24 tetor, në Ragusa 360 në Shkup. Hapja zyrtare fillon në orën 10:00. Konferenca organizohet nga Agjencia për shërbime mediatike audio dhe audiovizuele, Metamorfosis, Instituti Maqedonas për Media dhe IREX (me…

Read article
DITËT E ARSIMIMIT MEDIATIK 2023NGJARJET

Ditë e hapur mediatike në Radio MOF

Radio MOF, në kuadër të Ditëve të Arsimimit Mediatik 2023, organizon një Ditë të Hapur, e cila do të mbahet të premten, më 27 tetor nga ora 10:00 deri në orën 12:00. Të gjithë të rinjtë e interesuar kanë mundësi të vijnë, të hyjnë dhe të hedhin një sy në redaksinë e Radio MOF-it, të…

Read article
DITËT E ARSIMIMIT MEDIATIK 2023NGJARJET

Diskutim në podcast „Edukimi mediatik në hapësirën digitale“

Jeta digjitale sjell shprehi të reja për informacion, komunikim, vetë-përfaqësim dhe socializim. Këto janë gjërat e përditshme që jetojmë, tani dhe këtu. Rrjetet sociale dhe mediat online, nga njëra anë, ofrojnë një mjedis që inkurajon rritjen dhe përparimin, por në të njëjtën kohë sjellin edhe sfida dhe efekte anësore nga digjitalizimi i shpejtë dhe format…

Read article
DITËT E ARSIMIMIT MEDIATIK 2023NGJARJET

Këndi i shtypit me prof. Dr. Marjan Tanushevski

Akademia e Biznesit Smilevski-BAS, në vazhdimësi për shtatë vite, në kuadër të lëndës mësimore “Marrëdhëniet me publikun” me modul të veçantë “Arsimimi mediatik” ofron sqarim të gjendjes me Arsimimin mediatik, analiza dhe rekomandime krahasuese. Më 27 tetor në BAS-Manastir, prof. Dr. Marjan Tanushevski, gazetar i MIA, do të mbajë orë akademike – kënd shtypi, i…

Read article