Видео МатеријалиВидео МатеријалиВидео Материјали

Промотивни видеа за визуелизација на Насоките за етичко известување на онлајн медиумите

Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) како партнерска организација на Советот за етика во медиумите (СЕММ), подготви видеа кои преставуваат практична визуелизација на Насоките за етичко известување на онлајн медиумите. Овие насоки, но и овие видеа служат за потсетување на основните етички правила за професионално известување за членките на Промедиа.мк

Read article
Кампањи

Кампања на Министерството за труд и социјална политика за подигање на свеста против родовозаснованото насилство „Со тебе сме – заедно против насилството врз жените и девојчињата“

„Министерството за труд и социјална политика подготви кампања за подигање на свеста за сите форми на родово засновано насилство, насловена „Со тебе сме – заедно против насилството врз жените и девојчињата“. Оваа кампања е дел од спроведувањето на Конвенцијата за спречување и борба против насилството врз жените и домашното насилство (Истанбулска конвенција). Видеата од кампањата…

Read article
Кампањи

Промотивни видеа за медиумска писменост и критичко размислување

21.02.2019г. – Во рамки на проектот „Тема за дилема“ кој го спроведува здружение Ганимед од Битола, во изминатиот период беа снимени 7 промотивни видеа, преку кои се промовира медиумската писменост и критичкото размислување. Видеата се од едукативен и забавен карактер, а како актери се појавуваат средношколци од седум средни општински училишта во Битола. Во наредниот период…

Read article