Денови на Медиумска Писменост

МЛАДИНСКИ ОБРАЗОВЕН ФОРУМ И РАДИО МОФ – „НА ЧАС“

Како новиот проект „Младите размислуваат“ би помогнал во внесување на медиумската писменост во наставните програми и би се едуцирале млади од прво одделение, па се до студентите на универзитетите? Потребни ли се дополнителни обуки за наставниците во образованиот систем? Што бараат младите, какви вештини им се потребни за поефективно медиумско описменување и критичка опсервација на…

Read article
Денови на Медиумска Писменост

Денови на медиумска писменост 2021 – ТВ и радио спот

Од 22 до 29 ноември 2021 ќе се одржат третите Денови на медиумска писменост (ДМП 2021). Мрежата за медиумска писменост овојпат ги посветува ДМП на децата и младите, мотивирана од најновиот развој на полето на медиумската писменост во нашата земја – официјалното влегување на медиумската писменост во курикулумот за основно образование, како пристап во предавањето,…

Read article
Денови на Медиумска Писменост

Програма Денови на медиумска писменост 2021

Од 22 до 29 ноември 2021 ќе се одржат третите Денови на медиумска писменост (ДМП 2021). Во текот на осум дена, под мотото „Виртуелно или реално – правилата се исти! Да бидеме медиумски писмени“ ќе се одржат низа настани посветени на градењето и развојот на критичката свесност кај децата и младите, но и кај други…

Read article