Денови на Медиумска Писменост 2021

МЛАДИНСКИ ОБРАЗОВЕН ФОРУМ И РАДИО МОФ – „НА ЧАС“

Како новиот проект „Младите размислуваат“ би помогнал во внесување на медиумската писменост во наставните програми и би се едуцирале млади од прво одделение, па се до студентите на универзитетите? Потребни ли се дополнителни обуки за наставниците во образованиот систем? Што бараат младите, какви вештини им се потребни за поефективно медиумско описменување и критичка опсервација на…

Read article