Промотивна кампања за Деновите на медиумска писменост, 22 октомври – 15 ноември 2019

Изработката на спотовите за кампањата се водеше од идејата дека квалитетната размена на идеи и функционални концепти е од особено значење за медиумската писменост. Ирската мрежа за медиумска писменост и регулаторот за емитување во Р. Ирска – БАИ, ги понудија своите промотивни материјали за медиумска кампања, а во соработка со јавниот радиодифузен сервис – Македонско радио и телевизија, ги прилагодивме промотивните клипови: „Застани, размисли, провери!“ за радио и ТВ емитување на македонски и албански јазик.

ТВ спот на македонски јазик:

 

Wetransfer.com

 

 

 

 

 

Youtube каналот на АВМУ

 

Аудио спот на македонски јазик

 

Аудио спот

 

 

 

ТВ спот на албански јазик:

 

Wetransfer.com

 

 

 

 

Youtube каналот на АВМУ

 

 

Аудио спот на албански јазик:

 

Аудио спот